4VASS CORK Parafa Bt.

Parafa termékek kereskedelme - Minden ami parafa!

Expandált parafa

Parafa belső- és külső szigetelés

előző következő

Expandált parafa lap
A termék adatai
Típus: expandált parafa
Méret és ár (bruttó):
1 m x 0,5 m x 0,3 m
= 1 tömb
(110-120 kg/m3)
10 mm (15 m2) 109.500,- Ft/tömb
20 mm (7,5 m2) 71.500,- Ft/tömb
20 mm (7,5 m2 /
140-160 kg/m3)
97.500,- Ft/tömb
30 mm (5 m2) 65.000,- Ft/tömb
40 mm (4 m2) 64.000,- Ft/tömb
50 mm (3 m2) 64.500,- Ft/tömb

Ez az anyag beltéri- és kültéri-; hő- és hangszigetelésre alkalmazható!

Az egyedülálló tulajdonságokkal rendelkező expandált parafát hőszigetelésre, hangszigetelésre és rezgés elleni szigetelésre használják az építőiparban. A gyártás során a parafaszemcséket saját gyantájával összepréselik, majd szenesítik. Az így előállított expandált (fekete) parafa tömböt felszeletelik különböző vastagságú táblára. Az expandált parafa táblát hőszigetelésre, hangszigetelésre, valamint rezgéscsillapításra használják.

Kicsi a hővezetési tényezője, kiváló páraáteresztő képességű (lélegző szerkezet), a hajszálcsöveken nem szívja fel a vizet, tartós, méret stabil, rugalmas, ellenáll a mechanikai hatásoknak és a vegyszereknek. Az egészségre nem káros, anyagát gombák és baktériumok nem támadják meg, állatok táplálékául, növényeknek tápanyagforrásul nem szolgál, környezetbarát (újrahasznosítható). Szélsőséges hőmérsékleti viszonyoknál is megőrzi minőségét. Az expandált parafa táblát ragasztják, illetve dübelezik a kívánt felületre, jól vágható, könnyen kezelhető.

Minden épületszerkezetnél beépíthető, így magas- és lapos tetők, födémek, homlokzatok, válaszfalak, kétrétegű falazatok, lábazatok, valamint hűtőkamrák hőszigeteléseként alkalmazható. A parafa táblák beépítésével csökken a hangvisszaverődés, ezért hangszigetelő képessége is számottevő.

Az expandált parafa másik legfontosabb felhasználási területe a rezgéscsillapítás. A gépek rezgéseinek és az azzal járó zajoknak az épületszerkezetekre való átterjedését csökkentendő a gépalapot szigetelni kell. A parafa rugalmasságának köszönhetően kiváló rezgéselnyelő tulajdonságú. A nagy tömörségű expandált parafa tábla, megfelelő vastagságban alkalmazva megoldást nyújt erre a problémára is.